Kick Off Säätytalolla

Kick Off -tilaisuus: Koneen säätiön Naapuridialogit-ohjelman hanke ”Vastakkainasettelun purkaminen ja toimivien väestösuhteiden edistäminen dialogilla ja sovittelulla”

Naapuruussovittelun keskus on käynnistänyt kolmevuotisen, Koneen säätiön rahoittaman kehittämishankkeen, jossa etsitään, kehitetään ja testataan toimintatapoja ja osaamista väestöryhmien välisen polarisaation purkamiseksi ja toimivien väestösuhteiden edistämiseksi dialogilla ja sovittelulla.

AIKA: TIISTAI 8.5.2018 klo 9-16.
PAIKKA: SÄÄTYTALO, SNELLMANINKATU 1 A

ETÄOSALLISTUMISMAHDOLLISUUS!

Tilaisuus streamataan livenä nettiin, osoitteessa:
https://tem.videosync.fi/vastakkainasettelun-purkaminen

Hankkeen työryhmään kuuluu tutkijoita, asiantuntijoita sekä Naapuruussovittelun keskuksen sovittelijat. Työtä viedään eteenpäin yhteistyössä turvallisuutta ja toimivia väestösuhteita edistävien viranomaisten kanssa. Kick-off -tilaisuus järjestetään yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön, sisäministeriön, oikeusministeriön ja Etnisten suhteiden neuvottelukunnan kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

#rohkeatekija
#naapuridialogit
#depolarize

Lisätietoa: miriam.attias@naapuruussovittelu.fi

PÄIVÄN OHJELMA:

8.00-9.00
Rekisteröityminen ja aamupala

9.00
Avaus

9:15
Hankkeen tarina: miksi teemme tätä, mistä kaikki lähti liikkeelle, mistä meidän inspiraatio tähän asiaan nousi?
Miriam Attias & työryhmä

9:30
Suomessa on osattu ennenkin…miksi Suomen tarina on poikkeuksellinen ja mitkä asiat siinä on yleismaailmallisia/tyypillisiä? Suomen sisällissodan pitäjäkohtaiset rauhansopimukset. Miltä sisällissota näytti paikkakunnilla, jossa ihmiset halusivat elää keskenään sovussa? Miksi näistä puhutaan vasta nyt?
Kimmo Kontio, alustus + haastattelu/kommentit ja dialogi yleisön kanssa – Marko Juntunen

10:15
Mitä meidän pitäisi osata tunnistaa ja nähdä? Kontekstina polarisaatio ja siitä kumpuavat konfliktit – mistä niissä on kyse? Miten polarisoitumisen dynamiikka toimii? Voiko sitä hillitä vai onko se kuin luonnonvoima, jolle emme voi mitään?
Bart Brandsma, tutkija, konsultti, Alankomaat (in English). Sessioon kuuluu luento-osuus ja ryhmätöitä/keskusteluja ja tauko.

12-13
Lounas Säätytalolla, included. Alkupalaksi ennakkokyselyn tulosten yhteenveto ja lounastreffit sellaisen kanssa, jonka kanssa haluaa jakaa oman tarinan siitä, mitkä henkilökohtiaset kokemukset kullakin liittyy tähän aiheeseen ja mikä tässä eniten kutkuttaa/ajaa/häiritsee.

13-13.30
Paleface ja sisällissodan laulut sekä kommentti siitä, mitä yhteistä oli punaisten ja valkoisten lauluilla

13.30 – 14
Inspiroiva tarina: eräs sovittelu, millaisia tuloksia löydettiin?
Inka Lilja, HEUNI

14.00-15:45
Bob Stains: Miten käsitellä dialogin avulla kysymyksiä, joissa on yhteensovittamattomia arvo-vakaumus-identiteettikysymyksiä? (In English). Sessio sisältää keskusteluja, paritöitä ja tauon.

15:45- 16.00
Loppusanat Wrap up: what’s next.

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *