Sovittelu ja sen sovellukset-kirja ilmestynyt

Sovittelun käyttö konfliktien ratkaisemisessa on lisääntynyt voimakkaasti viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Suomessa. Samalla sovittelu on levinnyt monille uusille aloille. Sovittelu ja sen sovellukset -kirja käsittelee monipuolisesti sovittelun erilaisia teoreettisia lähtökohtia ja käytännön sovelluksia. Kirjassa on käsitelty muun muassa rikossovittelua, tuomioistuinsovittelua, perhesovittelua, naapuruussovittelua ja ympäristösovittelua.

Teos on erinomainen tietolähde kaikille sovittelun kanssa työskenteleville, eri aloilla toimiville sovittelijoille sekä sovittelupalveluja hyödyntäville toimijoille. Se antaa mahdollisuuden verrata erilaisia käytössä olevia sovittelun sovelluksia keskenään ja tuo näkökulmia erilaisten konfliktien käsittelyyn, olipa sitten kyseessä työpaikan ristiriidat, ympäristökiistat, asumiseen ja naapuruuteen liittyvät konfliktit tai väestöryhmien väliset konfliktit. Kirja soveltuu myös oppikirjaksi sovittelukoulutukseen sekä erilaisiin oppilaitoksiin helppolukuisuutensa ja ymmärrettävän esitystapansa johdosta.

Tekijät

Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia eturivin tutkijoita ja sovittelijoita. Kirjan ovat toimittaneet yhteiskunnallisen oikeustutkimuksen professori, OTT Kaijus Ervasti ja KM, YTM, sovittelija, työnohjaaja Miriam Attias. Ervasti on Pohjoismaiden johtavia konfliktinratkaisun tutkijoita. Attias on naapuruussovittelun pioneeri, joka on kehittänyt menetelmiä naapuruuskonfliktien, ryhmien välisten konfliktien ja identiteettipohjaisten konfliktien käsittelyyn.

Kirja on tilattavissa täältä.

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *