26.2. HYVÄT VÄESTÖSUHTEET KOTOUTUMISEN TUKENA VAKKA-SUOMESSA

DEPOLARIZE paikalla Uudessakaupungissa

HYVÄT VÄESTÖSUHTEET KOTOUTUMISEN TUKENA VAKKA-SUOMESSA
Aika: Tiistai 26.2.2019 klo 12.00-16.00 Paikka: Finlandia Hotelli Aquarius, kabinetti Waltikka, Kullervontie 11, Uusikaupunki, kartta

Seminaarissa käsitellään eri väestöryhmien välisiä suhteita ja niiden vaikutusta maahanmuuttajien kotoutumiseen. Väestösuhteiden tarkastelua lähestytään neljän osa-alueen kautta: asenteet, turvallisuus, vuorovaikutus ja osallistuminen. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä ELY-keskuksen Kotona Suomessa –hanke, Ukipoliksen Asukasluotsaus-hanke sekä Länsi-Suomen ETNO. Tilaisuus on suunnattu alueen päättäjille ja asukkaille, kuntien ja muiden viranomaisten sekä järjestötoimijoille. Ilmoittautuminen seminaariin tapahtuu tämän linkin kautta viimeistään torstaina 14.2.2019.

Ohjelma

12.00 Tilaisuuden avaus, Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio

12.15 Vakka-Suomen väestöstä, aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, Kotona Suomessa –hanke

Kotoutuminen ja väestösuhteet koskettavat yhteiskunnassa kaikkia Asiantuntija Mia Luhtasaari, oikeusministeriö

Mistä aloittaa, kun väestösuhde on rikki? Sovittelija Miriam Attias, depolarize.fi

14.00 Kahvitauko

14.30 Väestösuhteet Vakka-Suomessa – paneelissa alueen viranomaisia ja toimijoita keskustelemassa päivän teemasta, Paneelissa mukana: kaupunginjohtaja Atso Vainio, päätoimittaja Eija Eskola-Buri, ylikonstaapeli Raimo Löfstedt, sosiaaliohjaaja ja kaupunginvaltuutettu Lea Myllymäki, rehtori Marko Mäkinen ja projektityöntekijä Granger T. Simmons, paneelin juontaa Nexhat Beqiri, aluekoordinaattori Kotona Suomessa –hanke

15.30 Hyviä väestösuhteita tukevaa toimintaa alueella koordinaattori Jonna Nurminen, MLL:n Varsinais-Suomen piiri Satu Simonen, SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Uudenkaupungin osasto Seurakunnan edustaja

Päätössanat, projektipäällikkö Mirva Salonen, Asukasluotsaus-hanke

16.00 Tilaisuus päättyy Tilaisuuden juontajina toimivat Nexhat Beqiri ja Päivi Ruotsala Kotona Suomessa –hankkeesta.

TERVETULOA! Lisätietoja: Päivi Ruotsala, s-posti etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi ja Mirva Salonen, s-posti etunimi.sukunimi@ukipolis.fi

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *