Turvallinen asuinympäristö ja vastakkainasettelua purkava työote – työpajan 5.2. esitykset

Mitä asuinalueen häiriöistä, ongelmista ja toisaalta asuinrauhasta ja turvallisuudesta vastaavat tahot voisivat ammentaa konfliktinratkaisusta ja sovittelusta? Mitä on sovitteluun perustuva ja vastakkainasettelua purkava työote? Millaiset toimintatavat ja työotteet purkavat vastakkainasettelua? Keiden pitäisi osata soveltaa näitä?

”Turvallinen asuinympäristö ja vastakkainasettelua purkava työote” -työpajassa oli tarkoitus etsiä käytännöllisiä ratkaisuja. Millaisista olosuhteista, teoista ja toimintatavoista syntyy asuinalueen turvallisuuden tunne? Ketkä voivat tai keiden pitäisi olla mukana sitä luomassa ja miten?

Työpaja oli suunniteltu asuinalueiden turvallisuushuolia ja häiriöitä työssään kohtaaville toimijoille, kuten isännöitsijöille, asumisneuvojille, yhteisökoordinaattoreille, asuinalueilla toimiville järjestöille ja poliiseille, jotka kaipaavat arkityöhönsä uusia menetelmiä ja yhteistyöideoita tukemaan Suomessa jo käytössä olevia toimintamalleja.

Työpajan esitykset Sambou Luhtasaari Attias – katso täältä kansallisen rikoksentorjuntaohjelman Turvallisesti yhdessä – suositukset, väestösuhteiden malli ja kuviot, joiden tarkoitus on helpottaa tilanteiden (häiriöt, häirintä, ongelmat, erimielisyydet, tapojen yhteentörmäykset, stigmat, turvattomuus) tunnistaminen, ennen kuin konfliktit eskaloituvat.

Jos koit, että konkreettiset työkalut jäivät puuttumaan tai olet niistä kiinnostunut, ota yhteyttä!
Miriam Attias
miriam.attias@communitymediation.fi / 040 351 33 95

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *