Depolarize.fi ja ETNO Joensuussa 21.3.

21.3. rasisminvastaisena päivänä järjestetään Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa
Rasisminvastaisuus arjessa ja kansalaistoiminnassa -seminaari.

Kuka muistaa, mikä on maailmanlaajuisen rasismin (tai rotusyrjinnän) vastaisen päivän alkuperä?
Vuonna 1960 Sharpevillessä etelä-Afrikassa olivat väestöryhmien väliset suhteet jo kiristyneet hetken aikaa. Valkoinne hallinto oli huolissaan mustien muuttamisesta kaupunkeihin ja halusi rajoittaa sitä ja asetti mustille mm velvollisuuden hankkia passi. 21.3. tuhannet mustat marssivat poliisilaitokselle ja ilmoittautuivat pidätettäviksi, sillä heillä ei ollut passia mukana. Poliisi ampui väkijoukkoon. 69 kuoli, joista 10 oli lapsia ja 180 loukkaantui.

Mitä meidän pitäisi tänään huomata väestöryhmien välisissä suhteissa välttääksemme konfliktien väkivaltaistuminen?

Rasisminvastaisuus arjessa ja kansalaistoiminnassa -seminaarissa tarkastellaan rasismia arjessa ja opetellaan konkreettisia rasisminvastaisia toimintatapoja. Aamupäivän työpajoissa (Metria-rakennus) voi esimerkiksi perehtyä rasismiin puuttumisen perusteisiin, tarkastella rasismia yliopistolla ja opetella toiminnallisia menetelmiä moninaisuuden käsittelemiseen. Iltapäivän luennoilla (Futura-rakennus) puhujina ovat muun muassa tutkija ja akatemiatutkija Anna Rastas aiheenaan Arkipäivän antirasismi sekä yhteisösovittelun asiantuntija Miriam Attias, jonka aiheena on Väestöryhmien välisten konfliktien sovittelu.
Seminaari on osa rasisminvastaisen viikon ohjelmaa. Seminaarin järjestävät Globaalin turvallisuuden monikerroksiset rajat (GLASE) -tutkimushanke ja Opinsauna-hanke.

Ohjelma ja ilmoittautuminen.

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *