DEPOLARIZE esillä lähiympäristön turvallisuus -seminaarissa 19.3.

Helsingissä järjestetään 19. maaliskuuta seminaari, jossa julkaistaan Lähiympäristö 2.0 -hankkeen loppuraportti ja pohditaan, miten rakennetun ympäristön suunnitelulla voidaan vaikuttaa turvallisuuteen ja miten asukkaiden osallistamisella ja sovittelulla voidaan parantaa turvallisuutta.

Seminaarissa esitellään yhtenä turvallisuustoimena Forssan mallia, joka mallinnettiin DEPOLARIZE-työn pohjana ja jolla Hämeen poliisi ja sovittelijat voittivat eurooppalaisen rikoksentorjuntakilpailun 2018.

Turvallisuus vaikuttaa olennaisesti asuinalueen viihtyisyyteen, valintaan ja tapaan, jolla ihmiset käyttävät elinympäristöään ja orientoituvat siihen. Lähiympäristön hyvällä suunnittelulla voidaan parantaa turvallisuutta ja ehkäistä väkivaltaa ja muita rikoksia sekä asuinalueilla että julkisissa ja puolijulkisissa kaupunkitiloissa.

Ympäristöministeriön tiloissa klo 12 alkaen järjestettävä seminaari on tarkoitettu turvallisuussuunnittelusta vastaaville henkilöille, kuntien kaavoittajille ja rakennusvalvojille, kaupunkikehityshankkeiden suunnittelijoille ja projektipäälliköille, rakentajille ja turvallisuusasioissa työskentelevien järjestöjen edustajille

Seminaarin ohjelma

Seminaariin ilmoittautuminen

Lähiympäristö 2.0 -hanke on toteutettu VTT:n, Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) yhteistyönä. Seminaarin järjestäjiä ovat myös hankkeen ohjausryhmän tahot. Tilaisuus tallennetaan ja se on myöhemmin katsottavissa SPEKin sivuilla.

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *