25.1. klo 10: Pasi Saukkosen uuden kirjan julkaisutilaisuus

Tammikuussa julkaistaan VTT Pasi Saukkosen uusi kirja ”Sallitaan, kielletään, siedetään. Yhteiset pelisäännöt moninaiseen yhteiskuntaan”. Teoksen julkaisee Magma ja se on syntynyt osana Depolarize II -hanketta.

Teoksessa käsitellään kulttuurisesti moninaisen yhteiskunnan haasteita ja niiden ratkaisumahdollisuuksia sekä sitä, miltä Suomi näyttää moninaisen yhteiskunnan ja liberaalin demokratian näkökulmasta.

”Yhteiskunnat ovat nykyään kulttuurisesti moninaisia. Tällaisiin oloihin tarvitaan yhteiset pelisäännöt, jotka auttavat elämään yhdessä, tekemään yhteistyötä ja ratkaisemaan ristiriitoja ja konflikteja. Kirjassa Sallitaan, kielletään, siedetään. Yhteiset pelisäännöt moninaiseen yhteiskuntaan hahmotellaan noita pelisääntöjä liberaalin demokratian näkökulmasta. Mitä kaikkien yhteiskunnan jäsenten tulee hyväksyä? Millä perusteilla päätetään, mitä kulttuuristen oikeuksien nimissä ei voida sallia? Miten luodaan kestävää yhteenkuuluvuuden tunnetta ihmisten, ryhmien ja yhteisöjen välille?

Lopuksi arvioidaan Suomea moniarvoisena yhteiskuntana ja liberaalina demokratiana. Onko maamme avoin, suvaitsevainen ja tasa-arvoinen valtio, joka tarvittaessa osaa ja uskaltaa myös rajoittaa oikeuksia? Onko Suomi kasvanut vastaamaan oman aikansa haasteisiin?”

Kirja ilmestyy suomeksi ja ruotsiksi, ja julkistamistilaisuus on paneelikeskustelun osalta niin ikään kaksikielinen. Tilaisuus on keskiviikkona 25. tammikuuta kello 10, paikkana G18-sali osoitteessa Yrjönkatu 18. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 23.1. mennessä Magman kotisivulla osoitteessa: https://magma.fi/events/2958/

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *