Suomen ensimmäiset Sovittelijapäivät 6.-7.2.2019 Helsingin kaupungintalolla

Mikä yhdistää kaikkia konfliktinratkaisun ja sovittelun menetelmiä ja sovelluksia? Mitä annettavaa sovittelijoilla ja sovittelun kanssa työskentelevillä on yhteiskunnan eri osa-alueille?  

Laskelmiemme mukaan Suomessa toimii ainakin 600 sovittelun ammattilaista. Tämän lisäksi on 1200 vapaaehtoissovittelijaa, ja kouluihin koulutetaan vuosittain noin 2000 uutta vertaissovittelijaa sekä noin 200 aikuissovittelijaa.  Ala on voimakkaasti kehittynyt ja ammatillistunut sitten vuoden 2006, jolloin laki rikosten ja eräiden riita-asioiden sovittelusta tuli voimaan. Kuitenkin, sovittelua professiona ei vielä laajasti tunneta Suomessa. Paljon on vielä tehtävää, ja koulutusta ja laadunvalvonta tarvitaan eri sovittelualueille lisää. Sovittelualan sisäinen keskustelu on hajanaista eikä aina niin sopuisaa. Tämän vuoksi kutsumme Teidät lämpimästi tervetulleeksi Suomen ensimmäisille Sovittelijapäiville!

Kun joukko sovittelijoita on koolla pohtimassa mikä sovittelussa on tärkeintä, on mielipiteitä yhtä monta, ellei enemmänkin, kuin huoneessa olijoita. Eräänä päivänä yritimme koota mielipiteitä yhteen, mutta huomasimme, että ennen kuin voimme tehdä yhteisiä julkilausumia, tarvitsemme runsaasti lisää alan sisäistä keskustelua! Tältä pohjalta syntyi ”Sovitteluverkosto” pohtimaan alan sisäisen keskustelun tärkeimpiä aiheita. Sovitteluverkostoon kuuluu joukko sovittelun ammattilaisia tuomioistuinsovittelun, ympäristösovittelun, koulusovittelun, naapuruussovittelun, katusovittelun, perhesovittelun, rikos- ja riita-asioiden sovittelun, vakavien rikosten jälkisovittelun sekä sovittelun tutkimuksen piiristä. Verkostona edustamme kukin erityisalaamme ja itseämme, toimimme vapaaehtoisina, ammattilaisina ja yrittäjinä. Mukana tapahtuman järjestämisessä on myös Helsingin kaupunki. Tilaisuutta tukee Hannes Snellman asianajotoimisto sekä Koneen säätiö.

Esitämme ylpeänä kutsun: tervetuloa jakamaan ajatuksia ja raikastamaan näkökulmia helmikuussa 2019 Helsingin kaupungintalolle!

Ohjelma (muutokset mahdollisia)
Ilmoittautuminen on suljettu. Tapahtuma on täynnä.
Osallistumismaksu 70 €, sis. ohjelman, kahvit ja cocktail-tilaisuuden.

Sovitteluverkosto: 
Antti Heikinheimo, Espoon käräjäoikeus ja Sovittelijat.fi
Camilla Rauma-Sehm, Espoon käräjäoikeus
Miriam Attias, Depolarize.fi
Aarne Kinnunen ja Saija Sambou, oikeusministeriö
Heikki Turkka ja Julia Saarholm, Aseman Lapset ry
Vaula Haavisto, Suomen sovittelufoorumi ry
Jens Gellin, Suomen sovittelufoorumi ry
Arja Konttila, Kriminaalihuollon tukisäätiö
Jonna Kangasoja, Akordi Oy
Kaijus Ervasti, Helsingin yliopisto
Henrik Elonheimo, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Lisätietoja

Henrik Elonheimo
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi
puh. 029 524 6025

Aarne Kinnunen
sähköposti: etunimi.sukunimi@om.fi
puh. 050 591 1895

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *